Agent Green a celebrat Gala Curaj

Pe 3 iunie de la ora 19.00, Agent Green a celebrat Gala Curaj. Aflat la prima ediție evenimentul s-a desfășurat la Ateneul Român în București și a avut ca premiați 10 persoane care au demonstrat prin acțiunile lor, curaj, consecvență și reziliență în domenii diferite, fiecare dintre ei, fiind piloane ale unei societăți sănătoase.

Categoriile adresate au fost artă, educație, cultură, drepturile omului, drepturile etniilor, jurnalism, sănătate, justiție, activism civic, drepturile mediului și ale animalelor.

Totodată, Agent Green a sărbătorit 15 ani de activitate neîntreruptă în protecția mediului și conservarea naturii prin programe de advocacy și schimbări legislative, dezvăluiri și investigații de mediu și educație, conștientizare și implicare publică.

Gazdele evenimentului au fost Amalia Enache de la PRO TV  alături de Gabriel Păun, fondatorul Agent Green și inițiatorul Galei Curaj. Premiile onorifice au constat în momente muzicale, susținute de Ansamblul Violoncellissimo, precum și câte o lucrare realizată de artistul Dan Perjovschi, ambele dedicate fiecărui premiat în parte. La eveniment au confirmat participarea peste 600 de persoane.

În comunicatul de presă veți găsi prezentarea câștigătorilor, pentru fiecare categorie.

Angi Șerban

Angi Șerban este antreprenor social, activistă, și vice-președinta organizației non-guvernamentale ,,Corupția Ucide” din 2020, cu experiență în zona civică de peste 7 ani.

Angi derulează în prezent, sub umbrela organizației, un proiect numit CIVISTARTER, prin care până la acest moment 300 de tineri au deprins abilități civice și au diseminat aceste informații în comunitățile lor.

Una dintre cele mai importante credințe ale ei este că dacă ai un scop, un plan, o echipă și muncești cu seriozitate, orice este posibil.

Angi a fost project manager la Casa Activistului – Hub civic, în perioada 2018 – 2020. Aici a ajutat la implementarea mai multor workshopuri de educație nonformală, la care au participat, în total, peste 2.000 de persoane.

Angi este și trainer NVDA – Non Violent Direct Action sau Acțiune Directă Non Violentă – prin care demonstrează că acțiunile civice pot fi duse la capăt și într-o manieră lipsită de violență.